tiistai 15. huhtikuuta 2014

11:toista kyssärin haaste!!

Eilen illalla kun kävelin peilin eteen niin minua tuijotti suoraan peilistä vasten kasvoja ammottava aukko! Ei se ollut suuaukko vaan sen kamala punertava, veden hyytyinen aukko joka jäi jäljelle aamuisesta hampaan poistosta. Olen sitten niin viimesen päälle hampaan poisto kammonen jos joku vain voi olla. Mutta ylitin eilen itseni täydellisesti viimeinkin menemällä sinne hampaan poistoon ja se saatiin ulos hyvinkin luontevasti ja ilman mitään suurempia tramatisointeja. Tosin kahteen osaan jouduttiin hammas laittamaan, kolme ampullista puudutetta ja puolituntia aikaa niin kiusaava torahammas oli pois suusta. Jäljelle jäi ammottava aukko, kipeä leukaluu, puutunut suu, ja veren maku. Tämän hampaan poistoa on sitten jouduttu perumaan niin monta kertaa syystä jos toisestakin ja viimein se lähti ja nyt saan huokaista helpotuksesta. Hampaan poistoon vaikuttaa niin paljon hammaslääkäri ja lääkärin taso hoitaa potilaita. Mulla oli ihan järjetön hampaan poisto kammo, kun menin aamulla hammashoitolaan, mutta lähdin sieltä todella hyvin mielin ja kammo jäi sille penkille! Pisteet siis meidän hammaslääkärille!

Mutta sitten siihen pääasiaan jälleen..

11 asiaa minusta!

Sain Sonjalta  haasteen johon minun pitää nyt vastailla ja yrittää läpäistä tämä haaste kunnialla läpi!
Käykääpä vilkaisemassa Sonjan  blogia ja kyssäri vastauksia.
Sonjan blogiin pääset  TÄSTÄ

Haaste menee siis seuraavanlaisesti:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Sitten tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut.


Näitä et minusta tiennyt!!

1. Inhoan ja pelkään kuollakseni käärmeitä. Matelian minua vastaan luikerrellessa otan varmasti hatkat paikalta ja pinkaisen kirkuen pakoon .. JA LUJAA!!

2. Eläin vihani jatkuu ja seuraavaksi on vuorossa hämähäkit, pienen taapertajan pystyn listimään sekunnissa kiljuen kengänpohjallani lujaa hakaten. Mutta isommat tuottavat päänvaivaa ja yritän ensin keskustella ja jutella niille hyvin rauhallisesti ja kertoa, että teidän kuuluu olla pihalla ei sisällä. Mikäli eivät sanaani ymmärrä niin sitten alkaa kiljumine, paukkuminen, ja paniikin omainen hysteria.

3. Rakastan suklaata, kaikessa mahdollisessa muodossa, enkä saa siitä koskaan tarpeekseni.

4. olen ikuinen laihduttaja tänään laihdutan kilon, huomenna lihoan takaisin sen kilon. Tällähetkellä olisi pakko laihtua ihan oman terveyteni takia, mutta heikosti tämä aloitus on lähtenyt käyntiin.

5. Minulla on kaksi aivan vallatonta ja kovapäistä, valmissanaista pojan nasikkaa joiden kanssa yritän selviytyä hengissä ja rakentaa heille avointa ja rakastavaa maailmaa.

6. Olen onnellisesti naimisissa ja rakastan miestäni yli kaiken. Olen löytänyt rinnalleni sen elämäni prinssin jonka kanssa jakaa elämän  yhteiset hetket, niin ilot kuin surut!

7. Olen intohimoinen valokuvaaja, kun saan jonkun idean se pitää toteuttaa heti ja yritän luoda jotakin sellaista mikä on täysin mahdotonta. Kuvaan blogiini kaikki kuvat itse ja toivonkin niiden olevan persoonallisia ja joskus vielä pysäyttävän jonkun oikein ajatuksella niitä katselemaan.

8. Yritän tavoitella tekemisilläni liian paljon täydellisyyttä ja olen kuullut siitä aivan liikaa joten olen yrittänyt viimeaikoina olla välittämättä kaikesta turhasta ja keskittyä olennaiseen. "ei sitä kämppää pidä 7-päivänä viikossa imuroida, kyllä se paripäivää kestää ne pölykoirat ja koiran karvat"!

9. Olen erilainen kulinaristi, näen ja koen asiat eritavalla. Perinne ruuat on jokaisen naisen hallittava ja tie miehen sydämeen käy vatsan kautta. Jos näen jonkin mielenkiintoisen ohjeen niin varmasti kokeilen ja jaan sen heti blogiini. Otan opiksi muilta ja muokkaan omani oman maun mukaan!

10. Jos jokin ei mene niinkuin tahdon niin hermostun nopeasti ja pillahdan krokotiilin kokoisiin kyyneliin. Tyynnyn melko nopeasti, mutta saatan olla puhelakossa muutamankin tunnin. Tosin puhelakot eivät onnistu meidän talossa, koska olen oppinut, että kommunikointi on tärkeä asia kolmen miehen ja kahden koiran, sekä kissan taloudessa!

11. Olen leijona horoskoopiltani ja varmasti käyttäydyn laumassa juurikin leijonaemomaiseen tapaan. Puolustan reviiriäni viimeiseen hengen vetooni saakka ja olen aina oikeassa. No en aina oikeassa, yritän kuitenkin olla melko useasti oikeassa. kukapa ei olisi oikeassa? kulta ei kiinnosta minua tippaakaan, mutta jos se on hopeaa, valkoista ja maalaisromanttista niin varmasti nappaan sen mukaani. Olen itsepäinen ja kovapäinen, mutta lujan muurikin voi murtaa mikäli osaa ja hallitsee sen jalon taidon. 


Pääsin kunnialla sentään näin pitkälle joten,  sitten on vuorossa vastaaminen niihin Sonjan laittamiin 11:toista kysymykseen  ja siihen perään ammottava aukko :O

1. Mikä sinusta tulee isona?

- Tietääkö kukaan todellista elämänsä suuntaa? Minulla on monta eri ammattinimikettä ja koulutusta taustallani, mutta kotiäiti/emäntä minusta tuli. Tulevaisuutta en osaa ennustaa joten en tiedä missä näen itseni vuoden tai kahden päästä.

2. Kaunein paikka, jossa olet käynyt?

- Vuosi -98 ja Levi! Menimme siellä kihloihin ja helmikuinen levi oli mielestäni luminen ja kaunis.


3. Mistä saat parhaat inspiraatiot kirjoituksiisi?
- Jokapäiväinen elämä ja tapahtumat ympärilläni. Jos teen hyvän kokkauksen niin siitä on heti otettava kuva ja jaattava muille. Haluan jakaa lukijoilleni ja seuraajilleni hyvää oloa ja mielenkiintoisia lukuhetkiä.

4. Mitä pelkäät eniten maailmassa?

- Kuolemaa ja sotia!!!!


5. Lempilelusi pienenä?
-Mulla oli pienenä sellainen iso nukke joka sai kyytiä oikein viimesen päälle meikäläiseltä. Sillä taisi silmäkin kääntyä toisinpäin meikäläisen käsissä, taisin maalata sen huulet ja tehdä sille uuden kamapauksen TaRan tyyliin!

6. Kuinka monta jäkälälajia on Suomessa (älä lunttaa) ?
-Mun luontotieteelläni ei pitkälle pötkitä, vaikka koulussa biologia kiinnostikin aikanaan kovastikin. "ainakin ihmisen"! Joten vastaan, että kolme ja sekin meni pieleen! No ni nyt mä menen ja luntaan sen vastauksen! 
Mä vastaan vain, että poronjäkälä jos sellaistakaan on edes olemassa?

7. Milloin olet viimeksi hiihtänyt?

- No en ainakaan viimetalvena päässyt suksien päälle, kun ilmat eivät oikein suosineet hiihtäjiä. Mutta edellistalvena tein kaverini kanssa montakin hiihtoreissua ja mieleenpainuvin taisi olla se "suksittiin suolle" 18 km reissu. Siitäkin voit lukea blogistani hyvin hauskan tarinan. 

8. Pidätkö yllätyksistä?

- No tottakai PIDÄN! ja rakastan yllätyksiä. Mutta jos ne on ihan hirmuiden negatiivisia niin sitten kehoitan olla yllättämättä meikäläistä.

9. Onko sinulla lemmikkejä?

-Juu kaksi koiraa, eli toisin sanone puhdas sekarotuinen labukan-rhodesiankoiran sekoitus Elmo poika ja täysin kennelin puhdas rotuinen jämtlannin pystykorva Miina tyttö, Lisäksi kissimirri joka on norjanmetsäkissan ja maatiaiskissan sekoitus Selma. Nämä karvatassut seikkailevat melko useasti blogissani.

10. Jos et pitäisi blogia, mitä tekisit?
- Olisin varmaan kuollut, tai roskiksessa asuvat pummi! No hyvänen aika, en sentäs vitsi..visti. Blogini on nykyään suuri osa elämääni ja täysin elämäntapa ja lifestyle blogi. Blogini toimii hyvänä päiväkirjana ja (jos) joskus (toivottavasi en) menetän muistini kokonaan niin blogistani löydän vastaukset viime aikaisiin elämän tapahtumiini! :O
Elämässäni on paljon muutakin kuin bloggaaminen, mutta tahdon tuottaa hyvää oloa lukijoilleni ja seuraajilleni blogillani ja saada ihmiset keskustelemaan asioista ja eri aihepiireistä. Saan tietenkin itsekin hyvää oloa siitä jos joku tulee iloiseksi lukiessani näitä ei niin järkeviä juttujani!

11. Miten nautit kesästä?
-Tuleva kesän kuluu puutarhaa laittaen anopin hyvällä opetuksella, lisäksi meillä on maatila hoidettavana joten paljon on asioita joita tulen opettelemaan tulevan kesän aikana.

Siinäpä oli se kyssärit!

Sitten laitan omat kysymykseni ja yritän jaata ne etiäpäin!!

1. Mikä tuottaa sinulle elämässä eniten iloa ja surua?
2. Mikä sai sinut bloggaamaan?
3. Mistä haaveilet juur nyt?
4. Oletko matkustellut paljon ja jos niin mihin?
5. Onko sinulla sisaruksia?
6. Onko sinulla lapsia?
7. Kotieläimiä?
8. Mitkä aihepiirit kiinnostavat sinua eniten bloggaamisessa?
9. Mitä mieltä olet eutanasiasta? (paha kysymy)
10. Suosikki julkkiksesi?
11. Sisustustyylisi?

Sitten haastan seuraavat bloggaajat ja nyt kyllä lukijaluvut saattaa mennä yli 200, mutta en voi olla jakamatta näille bloggaajille!

1. Kiki
2. Mama
3. Sirpa
4. Irmeli
5. Susanna
6. Liisax
7. Bikke
8. Outi

En kykene enempää laittamaan joten tämä 8 kpl saa riittää! Tässä ovat se kärki joita yritän mahdollisimman paljon seurata!

kiitos haastiksesta ja toivottavasti teillä oli hauskaa näiden hassujen vastausteni kanssa!


14 kommenttia:

 1. Kiitoksia haasteesta! :) Osallistun mielelläni. :)

  Mäkin rakastan suklaata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oles hyvä! Hyvä, että osallistut. Varmaan olet tehnyt tämän vastaavan moneen kertaan, mutta kerta kiellon perään! :)

   Poista
 2. Hyvä, että sait hampaan poistatettua niin ei hammas vaivaa jatkossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on ja kiitos hyvän hammaslääkärin joka osasi ottaa sen hyvin rauhallisesti ja käytti aivojaan ettei meikäläiselle iske paniikki kesken poiston!
   Ilkeitä hommia kyllä nämä hampaan poistot, oli sitten ihan normi poisto tai leikkaus poisto! :O

   Poista
 3. Kiitos haasteesta, tämä otetaan vastaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oles hyvä vain ja hyvä, että otat vastaan. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan mitä saat aikaiseksi! :)

   Poista
 4. Onnea hammaslääkäripelon voittamisesta! Minulla sitä on vielä vähän jäljellä...Kivoja vastauksia olet kirjoitellut :) Ja kiitos haasteesta, yritän vastata siihen mahdollisimman pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toistaiseksi ainakin on hammaslääkäri kammo voitettu. Mutta riippuu todella paljon siitä hammaslääkäristä ja hänen taidoistaan hoitaa tilanne. Oles hyvä vain ja odotan innolla vastauksiasi. :O

   Poista
 5. Kiitos!! Ikuiseen laihduttamiseen voin kans sanoa että eilen illalla kattelin suurinta pudottajaa ja taivastelin ettei minusta vaan koskaan tuu noin lihavaa!! Makasin siis soffalla. Harrastin hetkittäistä liikuntaa...hain suklaata..hain sipsipussin lopun..hain valkosuklaa pashaa.. Että sillai. Ruudun takaa on niin kovin hyvä arvostella :))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oles hyvä vain! Juu näinhän se menee, että ruuduntakaa arvostellaan paremmin. Sitä samaa "liikuntaa" taitaa aika moni muukin nainen harrastaa, eli soffalle, jääkaapille, soffalle, laatikolle ihan sama minne kunhan syötävää on ja paljon tv:tä katsellessa.
   Mun pitää ainakin rajoittaa ja paljon tuota telkan katselua, koska silloin tulee napsittua jatkuvasti suuhunsa jotakin! :O

   Poista
 6. Ei ole täälläkään laihtumista päässyt tapahtumaan, vaikka se tarpeellista olisikin jo ihan terveydellisistä syistä! Tässä asiassa minä olen saamaton lössykkä! :(

  Kiitos haasteesta! Vastailen lähiaikoina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen hyvä vain! Meillä naisilla taitaa olla kaikilla se sama virsi joka kevät, että laihduttaa pitäisi, mutta ei vain saa aloitetuksi. Ehkä me naiset kuulutaan siihen ryhmään jotka vaan jostakin syystä tykkäävät ruuasta enemmän kuin ne muuta jotka osaavat säädellä syömisen määrää suhteessa nälkään. Tuntuu, että meikäläiselle ainakin mahaan mahtuu tavaraa ja kohta mun maha muistuttaa suurinpudottaja mahoja jossen ota niskasta kiinni ja tee asialle jotakin! :O

   Poista
 7. Tuollaiseen hammaslääkäriin joka saa pelot hälvenemään pitäisi kyllä minunkin päästä :) Krokotiilinkyyneleet, ne on täälläkin tuttuja :D Laitan haastevastauksia tulemaan, kiitos <3 Mää sitten tykkään näistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kerrankin kunnassamme hyvä hammaslääkäri joten kyllä pelot kaikkoaa pois päin. Toivottavasti ei vaihdu lähiaikoina!!! :)

   Hyvä kiki, mää niin odotan sun vastauksia!! ;) mä tiedän ja laitan sen 11:kyssräin haasteen varmaan sulle vielä uudelleen , uudelleen ja edelleen uudelleen. Jotenkin mulla on sellainen intuitio, että susta saadaan vielä irti ne toisetkin 22 kysymystä. Ja sähän kevyesti teet jaa saat meidät jälleen iloiselle ja nauravalle tuulelle! :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...